Echo-onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat

In onze praktijk is mw. J.M. Van Dam, manueel therapeute/fysiotherapeute/echografist gecertificeerd om beeldvormend echo-onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat (schouder, heup, knie, etcetera) te verrichten.

Een echografie is een onderzoek waarbij gebruikt wordt gemaakt van geluidgolven. Echografie is uitstekend geschikt om de zogenaamde weke delen zichtbaar te maken. Onder weke delen worden o.a. verstaan: kapsels, pezen, banden en zenuwen; ook ontstoken slijmbeurzen laten fraaie plaatjes zien. Echografie is een beeldvormende techniek, zoals ook röntgen dat is. Dit onderzoek is niet pijnlijk.

In de regel wordt u voor een echo via het gewone spreekuur verwezen. Voor klachten van schouders, rug heup, knie, enkel etc. wordt u in eerste instantie op haar spreekuur gepland. Ook zijn er patiënten van andere praktijken die door hun huisarts verwezen worden voor een echo. Tevens is er als onderdeel van het therapeutisch handelen ook aandacht voor preventie en voor de manier van omgaan met klachten.

De werkdagen van Jolande van Dam zijn dinsdag, woensdag en donderdag
Het onderzoek en eventuele behandeling valt onder de huisartsenzorg. Er zijn voor u geen extra kosten aan verbonden.

Echo